Lejrture

På Forældreskolen arrangerer vi hvert år lejrskole for eleverne på 2. 4. 6. og 8. klassetrin.

Betaling for lejrskole sker i rater i det skoleår, hvor klassen skal på lejrskole.
For 2. , 4. og 6. årgang sker betalingen i ni rater fra august til april.
For 8. årgang sker betalingen i to rater i august og september.

2. årgang
Lejrskolen for skolens yngste lejrskoledeltagere har i en lang årrække haft Gjerrild som centrum.
Turen har en overskuelig længde og alligevel oplever eleverne at være rejse.
Fællesskabet er i højsædet, når de lokale attraktioner besøges.

4. årgang
Eleverne på 4. årgang har ofte haft Læsø som rejsemål. Øen byder på masser af muligheder for at dyrke det faglige indenfor geografi, biologi og historie.

6. årgang
Bornholm er rejsemålet for skolens 6. klasser og byder på gode muligheder for faglig inspiration og dyrkelse af fællesskabet.

8. årgang
Hvert år i uge 37 er der tradition for, at Forældreskolens fire 8. klasser tager til Tønder på lejrskole. Turen byder på et hav af historiske og kulturelle oplevelser i Sønderjylland og Nordtyskland. Samtidig er det en unik mulighed for eleverne for at være sammen med hinanden på tværs af klasserne og knytte nye venskaber.

Som optakt til turen udarbejder hver klasse faglige oplæg om de steder og seværdigheder, som de skal besøge i løbet af lejrturen. Hver elev afholder sit oplæg umiddelbart ved ankomsten til den givne seværdighed.

Oplevelserne får mulighed for at bundfælde sig ekstra, når eleverne i ugerne efter turen i tekst og billeder skal producere den såkaldte Tønderrapport − en dagbog over oplevelserne fra lejrskolen.